Op de dag van de opname meldt u zich bij de Receptie in de centrale hal van het Havenziekenhuis. Deze verwijst u door naar het Opnamebureau of direct naar de verpleegafdeling.

Ontvangst op de afdeling

Op de afdeling wordt u ontvangen door de afdelingssecretaresse. De verpleging brengt u vervolgens naar uw kamer en maakt u wegwijs. Samen met de verpleging neemt u een aantal zaken door, zoals uw medicijngebruik, overgevoeligheid voor stoffen en/of medicijnen, een eventueel dieet, naam en telefoonnummer van uw contactpersoon en bijzondere gewoonten en wensen. Ook is er tijd om uw vragen te beantwoorden.

Uw kamer

Het Havenziekenhuis heeft één-, twee- en vierpersoonskamers. Bij het toewijzen van de kamers houden we rekening met uw persoonlijke omstandigheden en gezondheidstoestand. Mannen en vrouwen verblijven samen op een kamer. Zo kunnen we de beschikbare bedden optimaal gebruiken en blijven de wachttijden zo kort mogelijk. Wilt u niet worden verpleegd op een ‘gemengde’ kamer? Dan kunt u dat aangeven bij de verpleging. We proberen rekening te houden met uw wensen.

Grand café

Op iedere verpleegafdeling bevindt zich een grand café, waar patiënten kunnen ontbijten, lunchen en dineren. In de ochtend en avond staat er een uitgebreid wisselend broodbuffet klaar met diverse soorten brood, zoet en hartig beleg, vers fruit, melk en jus d’orange. Tussen de middag is er een warme maaltijd, die u zelf samenstelt. Blijft u liever op uw kamer? Dan kunt u rekenen op roomservice. Zowel overdag als ’s avonds is er een deskundige voedingsassistente aanwezig. Verder kunt u in het grand café terecht voor uw ontspanning, zoals televisie kijken, internetten, de krant lezen of u bezoek ontvangen.

Voorzieningen

In het Havenziekenhuis zijn diverse voorzieningen en services waar u gebruik van kunt maken. Bij ieder bed is er gratis radio, televisie en Wi-Fi beschikbaar. Ook kunt u een beroep doen op onze geestelijk verzorger, bibliotheekservice en het stiltecentrum. In Brasserie Aan de Maas op de vijfde etage verkopen we vers gemalen koffie, belegde broodjes, snacks, cadeauartikelen en producten voor persoonlijke verzorging. Lees meer over alle faciliteiten en services die het Havenziekenhuis te bieden heeft.

Bezoek & post

Op de afdeling Dagbehandeling mag één persoon tijdens de opname bij de patiënt blijven. Wanneer u langer dan één dag wordt opgenomen, dan is het mogelijk om bezoek te ontvangen. We hebben ruime bezoektijden van 15.00 – 20.00 uur. U kunt maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen. Dit is beter voor uw rust en die van de andere patiënten bij u op de kamer. Familie en vrienden kunnen u ook post sturen. Uw eigen post geeft u af bij de verpleegkundige of secretaresse van de afdeling waar u verblijft.

Patiëntveiligheid

Als u in het Havenziekenhuis bent, dan is uw veiligheid ons eerste belang. De medewerkers van het Havenziekenhuis doen er alles aan om uw bezoek of verblijf goed en veilig te laten verlopen. U kunt ons daarbij helpen. Op de Patientveiligheidskaart vindt u tips en uitleg.