Als voor uw hartproblemen een opname nodig is, dan verzorgen wij u op de verpleegafdeling Cardiologie. De verpleegafdeling Cardiologie telt 15 bedden en 3 plaatsen voor korte opnames van enkele uren. De afdeling is geheel gerenoveerd en bestaat uit één-, twee- drie- en vierpersoonskamers.

Wie werken er?

Er werkt een vast enthousiast team verpleegkundigen met een speciale opleiding voor de behandeling van hartaandoeningen. Ook zijn er leerling-verpleegkundigen werkzaam. Drie keer in de week wordt er door de cardiologen grote visite gelopen met de zaalarts en de verpleegkundig specialist. Tijdens de ochtendbespreking wordt besproken wat de best mogelijke behandeling is voor u als patiënt. Op de andere dagen ziet u de arts-assistent en de verpleegkundig specialist. In het weekend en tijdens de feestdagen komt de dienstdoende cardioloog op de afdeling. Tijdens de opname worden onderzoeken verricht op verschillende afdelingen in het ziekenhuis, bijvoorbeeld de afdeling Radiologie (röntgenfoto’s, CT-scans) en de Hartfunctie afdeling (echo van het hart, fietsproef).

Telemetrische bewaking

Het kan nodig zijn, dat u met telemetrie bewaakt wordt. Dit betekent dat u een kastje bij u draagt, waarmee uw hartritme en hartgeleiding continu in de gaten wordt gehouden. Wanneer u dit kastje draagt, kunt u de afdeling niet verlaten. Het signaal is dan buiten het bereik van de ontvanger.

Paramedische zorg

Indien nodig verlenen we ook paramedische zorg, waaronder fysiotherapie, diëtetiek, ergotherapie enlogopedie.

Contact & locatie

U vindt de verpleegafdeling Cardiologie op de 4e etage in het Havenziekenhuis. Er is dagelijks bezoekuur van 15.00 – 20.00 uur. Bij vragen kunt u contact opnemen via 010 – 404 38 38.

Meer informatie over opname

Voor verdere informatie kijkt u bij Opname op deze website.