Heeft u een stoma of gaat u binnenkort een stoma krijgen, en bent u onder behandeling bij de chirurgen in het Havenziekenhuis? U kunt dan terecht bij de stomaconsulent op de stomapolikliniek van het Havenziekenhuis.

Stomaconsulent

Als u een stoma heeft of krijgt betekent dat dat er een grote verandering is in uw lichaamsfunctie en lichaamsbeeld. De verpleegkundig stomaconsulent kan u helpen hiermee om te leren gaan. U kunt bij de stomaconsulent terecht voor informatie, begeleiding en praktische zorg of vragen als u een stoma krijgt of al heeft.

Werkwijze

Voor een bezoek aan de stomapolikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw medisch specialist. Tijdens de eerste afspraak neemt de verpleegkundig stomaconsulent uitgebreid de tijd voor u. Bij dit gesprek betrekt zij ook graag uw partner of naaste, zodat ook zij op de hoogte zijn van uw situatie en u het hier met uw naaste over kunt hebben.

Contact, afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de verpleegkundig stomaconsulent op het stomaspreekuur. Er is van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 15.00 uur spreekuur in het Havenziekenhuis. Heeft u vragen? U kunt van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 15.00 uur contact opnemen met de verpleegkundig stomaconsulent via 010 – 404 35 24 of per e-mail i.sendar@havenziekenhuis.nl. Bij dringende vragen, belt u buiten de openingstijden met de Acute Opname Afdeling.

Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

 

Team