Slaap en snurkcentrum aan de Maas

Het Slaap- en snurkcentrum aan de Maas is een multidisciplinair centrum voor slaap- en snurkproblemen. Een speciaal opgeleid team van KNO-artsen, longartsen, neurologen, kaakchirurgen, tandtechnici en slaapverpleegkundigen werkt nauw met elkaar samen. Gezamenlijk stellen zij een behandelplan op en geven u voorlichting en advies over uw slaap- en snurkproblemen. Het Slaap- en Snurkcentrum aan de Maas werkt tevens samen met het Erasmus MC.

Slaapapneu

Een veelvoorkomende probleem is slaapapneu. Lees meer over de aandoening slaapapneu.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de polikliniek waar u naartoe bent doorverwezen: Longziekten & Tuberculose, KNO of Neurologie. De poliklinieken bevinden zich in het Havenziekenhuis. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek of bekijk onze wachttijden.

Wat gebeurt er

Hoe verloopt het bezoek? Bekijk het fotoverslag:

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Team

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekering?

De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling van slaapapneu. Slaaponderzoeken vallen onder neurologische onderzoeken en worden meestal vergoed door uw verzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar. Lees meer over verzekering en prijzen.

Hoe lang duurt het voordat ik terecht kan in het Slaapcentrum?

De wachttijd voor het eerste gesprek is ongeveer twee weken. Dan volgt een behandeltraject waaronder een slaaponderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in de thuissituatie.

Hoe lang duurt het voordat ik de uitslag krijg van de onderzoeken?

Tussen het onderzoek en de controle afspraak met de arts zit doorgaans 2 weken.

Bestaat er een patiëntenvereniging voor mijn slaapprobleem?

Niet voor ieder slaapprobleem is een vereniging opgericht. Onder het kopje ‘Folders’ vindt u de links naar de websites van de patiëntenverenigingen die bekend zijn in Nederland.

Folders

Hieronder vindt u de folders van Slaap- en snurkcentrum aan de Maas. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.