Neurologie

U kunt terecht bij de neuroloog voor aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren. Daarbij kunt u denken aan een beroerte, hoofdpijn, dementie, multiple sclerose (MS), spierziekten, aandoeningen aan de zenuwen en rugklachten. In het Havenziekenhuis werken zes ervaren neurologen. Zij hebben een aantal speciale aandachtsgebieden en poliklinieken voor:

  • Parkinson en de Parkinson Dagbehandeling;
  • Hernia en wervelkanaalstenose op de Rugpoli;
  • Carpaal tunnel syndroom: alle onderzoeken en diagnose op één dag;
  • Slaapstoornissen in het Slaap- en snurkcentrum aan de Maas;
  • MS – goede begeleiding door een neuroloog en gespecialiseerd MS verpleegkundige;
  • TIA – snelle analyse en uitslag in één ochtend bij patiënten met TIA.

Werkwijze

De neuroloog onderzoekt u lichamelijk om te kijken waar uw klachten vandaan komen. Soms is extra onderzoek nodig. De neuroloog verwijst u dan door, bijvoorbeeld naar de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) voor het doormeten van zenuwen of de afdeling Radiologie voor een scan van uw hersenen of rug.

Samenwerking

De neurologen werken nauw samen met de neurochirurgen, die operaties uitvoeren aan de rug en hersenen. Denk bijvoorbeeld aan een herniaoperatie. De neurochirurgen van het Havenziekenhuis zijn ook werkzaam bij Neurochirurgie van het Erasmus MC.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de polikliniek Neurologie via het Afsprakenbureau. Er is elke werkdag spreekuur in het HavenziekenhuisDe neurochirurgen houden iedere maandagmiddag spreekuur in het Havenziekenhuis. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 09-06-2017

Neurologie
Behandeling
Polikliniek

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team