U kunt bij de afdeling Interne Geneeskunde terecht met alle ziekten die met de inwendige organen te maken hebben. In het Havenziekenhuis werken acht internisten. Zij behandelen onder andere maag- en darmproblemen, hoge bloeddruk, nierziekten, inwendige tumoren en infectieziekten. Ook met afwijkingen in de hormoonhuishouding en stofwisseling (ook wel endocrinologie genoemd) kunnen zij u helpen. Denk hierbij aan diabetes (suikerziekte), schildklieraandoeningen en osteoporose (botontkalking).

Werkwijze

Voor het stellen van een diagnose vraagt de internist naar uw klachten en verricht hij of zij vaak een lichamelijk onderzoek. Soms zijn aanvullende onderzoeken nodig, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of het maken van een echo. Als eenmaal bekend is wat u heeft, dan bespreekt de internist de behandeling met u. Een mogelijkheid is dat de internist u medicijnen voorschrijft. Soms wordt een operatie geadviseerd. De internist verwijst u dan door naar de chirurg, die u kan opereren. Lees hier meer over opname in het Havenziekenhuis.

Speciale poli’s

Het specialisme Interne Geneeskunde heeft een aantal speciale poli’s en afdelingen:

  • Komt u ziek uit de tropen? Dan kan uw huisarts u direct doorverwijzen naar de Tropenpoli voor de noodzakelijke onderzoeken, waarna direct de uitslag en een voorstel voor de behandeling volgt.
  • Voor patiënten met diabetes is er de Diabetespoli. De Diabetescarrousel is hier een onderdeel van; op één dagdeel krijgt u alle jaarlijkse controle-afspraken. Via ‘Mijn diabetes online’ wordt de ziekte in de gaten gehouden. Kijk op de pagina ‘Mijn diabetes online’ om in te loggen of u aan te melden.
Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken via de polikliniek Interne Geneeskunde. Er is iedere werkdag spreekuur in de locatie Buitenhaven en op donderdag is er avondspreekuur van 18.00 – 20.30 uur in het Havenziekenhuis op de polikliniek Urologie. In de maanden juli en augustus is er niet iedere week een avondspreekuur. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

Behandelingen & onderzoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen & onderzoeken.

Wachttijden

Laatst gewijzigd: 09-06-2017

Interne Geneeskunde
Polikliniek
7 weken
0 (indien <30 dagen terug uit de tropen) weken

Bekijk de toelichting van de wachttijden en het volledige overzicht van de wachttijden

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van de polikliniek Interne Geneeskunde. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.