Afdeling IC/CCU

Op de IC/CCU (Intensive Care/Coronary Care Unit, of hartbewaking) behandelen wij patiënten van wie één of meerdere belangrijke organen ernstig verstoord of bedreigd worden. De patiënten krijgen tijdelijk ondersteuning bij bijvoorbeeld de ademhaling en/of bloeddruk. Met apparatuur en begeleiding bewaken de artsen en IC-verpleegkundigen de orgaanfuncties en proberen deze te stabiliseren, zodat de patiënt weer naar de verpleegafdeling kan worden overgeplaatst.

Behandelteam

Op de IC/CCU worden patiënten behandeld door een intensivist, specialist, IC-coördinatoren en speciaal opgeleide verpleegkundigen (IC-verpleegkundigen). Dit behandelteam overlegt dagelijks met elkaar over de behandeling en de nodige onderzoeken. De IC-verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg van de patiënt. Gedurende één dienst zorgt steeds dezelfde verpleegkundige voor de patiënt.

Voor wie is de IC/CCU en wat gebeurt er? Bekijk de film.

Inmiddels ziet de IC/CCU er wel iets anders uit. Deze afdeling is volledig gerenoveerd.

Bekijk de foto’s van de IC/CCU

Team

Bezoek aan IC

De meeste patiënten op de IC/CCU hebben minder weerstand tegen infecties. Het is daarom belangrijk dat u zich als bezoeker aan de volgende regels houdt:

  • U meldt zich via de intercom bij de deur van de afdeling;
  • Er zijn maximaal twee bezoekers per patiënt toegestaan;
  • Bezoek van kinderen is alleen mogelijk na overleg met de verpleging, omdat een bezoek aan de IC veel indruk kan maken op kinderen;
  • Bloemen en planten zijn op de IC niet toegestaan.
Gebruik mobiele telefoon

Op de IC geldt een bel verbod met mobiele telefoons voor bezoekers. U kunt wel gebruik maken van uw mobiele telefoon buiten de klapdeuren. Aan patiënten vragen we de telefoon op ‘stil’ of ‘trillen’ te zetten, zoveel mogelijk zachtjes te praten en niet te bellen tussen 22.00 – 07.30 en 13.00 – 15.00 en tijdens de visites van de artsen.

Contact en locatie(s)

De Intensive Care is gevestigd in het Havenziekenhuis op de eerste etage. Er zijn twee bezoekuren per dag:

  • 11.00 tot 13.00 uur
  • 15.00 tot 20.00 uur

De afdeling is 24 uur per dag bereikbaar. Wij verzoeken u vriendelijk niet te bellen tussen 7.00 – 8.00 uur. De verpleegkundigen dragen rond deze tijden de dienst over en verzorgen zij patiënten.

Folders

Hieronder vindt u de folders van de IC/CCU (Intensive Care/ Coronary Care Unit). Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.