Gipskamer

Uw specialist verwijst u door naar de Gipskamer. Hier behandelt de gipsverbandmeester diverse aandoeningen aan het bewegingsapparaat (spieren, botten, pezen, gewrichten, gewrichtsbanden en kapsels). De meest voorkomende behandelingen zijn fracturen (breuken), bandletsels en chronische ontstekingsreacties.

Werkwijze

De gipsverbandmeester maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende technieken. Welke techniek hij gebruikt is afhankelijk van het letsel. Het aanleggen van een gipsverband is slechts één van die technieken. Maar de gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een enkel tapen bij enkelbandletsel of een korset aanmeten bij aandoeningen aan de wervelkolom. Voor een spoedig herstel is het belangrijk dat u de adviezen van uw behandelend specialist en de gipsverbandmeester goed opvolgt.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u een afspraak maken bij de polikliniek Orthopedie. Er is op werkdagen spreekuur in het Havenziekenhuis. In de avond, nacht en in het weekend kunt u met dringende vragen terecht bij de Acute Opname Afdeling. Iedere woensdag is er een orthopedische schoenmaker aanwezig. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek of bekijk onze wachttijden.

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van de Gipskamer. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis Adobe Reader downloaden.