Bent u diabetespatiënt onder behandeling van één van onze internisten in het Havenziekenhuis? Dan kunt u terecht op de Diabetespoli. U wordt dan jaarlijks uitgenodigd voor de diabetescarrousel. Hier wordt uw gezondheid goed gecontroleerd. Op één ochtend of middag heeft u een controleafspraak met de oogarts, internist, diëtist en diabetesverpleegkundigen.

Werkwijze

Het onderzoek duurt zo’n drie tot drieënhalf uur. U gaat naar de oogarts om uw ogen te laten controleren. De internist kijkt of uw bloedwaarden en bloeddruk in orde zijn. Of u een gezond gewicht en een gebalanceerd voedingspatroon heeft wordt onderzocht door de diëtist. Daarnaast heeft u ook een gesprek met de diabetesverpleegkundigen. De volgorde van de afspraken kan wisselen.

Mijn diabetes online

Voor diabetes patiënten is er ‘Mijn diabetes online’. Via internet krijgt u hulp bij het zelf monitoren van uw ziekte door een dagboek bij te houden. Uw vragen stelt u vanuit huis via een beveiligde verbinding. Ook krijgt u direct advies. De diabetesverpleegkundigen, de internist en de diëtiste kijken online mee in uw dagboek. Verder is het mogelijk om de overzichten van uw glucosemeter als Excel, Pdf of in Word te uploaden in het diabetesdagboek. Het behandelteam kan deze bestanden teruglezen. Kijk op de pagina ‘Mijn diabetes online‘ om in te loggen of u aan te melden.

Afspraak maken en locatie(s)

Met een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist kunt een afspraak maken via de polikliniek Interne Geneeskunde. Er is op spreekuur op maandag, woensdag of vrijdag in de locatie BuitenhavenLees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek.

//

Team