Anesthesiologie

Onze anesthesiologen zijn gespecialiseerd in de zorg tijdens en rond een operatie. Zij verzorgen tijdens uw operatie de narcose of andere vormen van verdoving. Ook houden ze uw vitale functies, ademhaling, bloedcirculatie en temperatuur in de gaten. Na de operatie zorgen ze voor pijnbestrijding.

Pre-operatieve poli (POP)

Voor de operatie heeft u een afspraak op de Pre-operatieve polikliniek (POP) van het specialisme Anesthesiologie. Hier krijgt u alle informatie die van belang is voor uw operatie. Er is aandacht voor de voorbereiding, de verdoving (soort narcose) en pijnbestrijding rond de operatie. Ook bekijkt de anesthesioloog en/of een speciaal opgeleide POP-medewerker of u fysiek (lichamelijk) in staat bent om een operatie te ondergaan. Hiervoor krijgt u een klein lichamelijk onderzocht en soms is er aanvullend onderzoek nodig, zoals bloedprikken of een ECG (hartfilmpje). Indien nodig wordt er aan een andere specialist gevraagd of uw gezondheidstoestand voor de operatie verbeterd kan worden. Uiteraard is er ook gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Wat u moet weten
  • Wanneer u voor het eerst op de Pre-operatieve poli komt, is belangrijk dat u een verwijsbrief bij zich heeft, en een lijstje met alle geneesmiddelen die u gebruikt.
  • U krijgt een korte vragenlijst, welke wij u vragen in te vullen.
  • Wanneer u allergisch bent voor bepaalde medische producten, zoals jodium, latex, contrast-, voedings- en geneesmiddelen of antibiotica, dient u dit door te geven.
  • Voor operaties of pijnbehandelingen dient u meestal te stoppen met het innemen van bloedverdunners. U bent hierover geïnformeerd door de anesthesioloog of uw specialist. Neem bij twijfel altijd contact op met de polikliniek.
  • Bij koorts gaat de operatie of pijnbehandeling meestal niet door. Neem in dat geval contact op om een nieuwe afspraak te maken.
  • Na een operatie of pijnbehandeling mag u niet alleen naar huis en mag u ’s nachts niet alleen thuis zijn. Meer leest u bij Weer naar huis.
  • Na een operatie of pijnbehandeling kan er sprake zijn van napijn. Deze kan enkele dagen tot tien dagen aanhouden. Hiervoor mag u pijnstillers innemen, zoals afgesproken door de specialist.
Afspraak maken en locatie(s)

Nadat uw specialist een operatie of onderzoek onder anesthesie heeft voorgesteld, kunt u terecht op de Pre-operatieve polikliniek (POP) in het Havenziekenhuis. Er is spreekuur op werkdagen in het Havenziekenhuis. Lees hier wat u nodig heeft voor uw polikliniekbezoek en opname in het Havenziekenhuis.

Team

Folders

Hieronder vindt u de folders van Anesthesiologie. Om onderstaande folders te kunnen downloaden heeft u Adobe Reader nodig. Op de site van Adobe kunt u gratis de Adobe Reader downloaden.