Patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis, ontvangen onze eigen doktersroman ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’. Zodra zij zich weer wat beter voelen, kunnen ze zich even ontspannen. Diegenen die op zoek gaan naar de dokters, zusters en zeelieden die al deze avonturen in ons ziekenhuis hebben beleefd moeten we teleurstellen; alle personages zijn fictief, maar de locaties in en om ons ziekenhuis zijn wel echt. Ook aan patiënten die niet van romantiek houden is gedacht: zij kunnen meteen door naar de puzzelsectie achterin de doktersroman.

Mogelijk gemaakt door

Acht medewerkers van het Havenziekenhuis schreven onder begeleiding van een schrijfdocent van SKVR Schrijven deze klassieke doktersroman. Zij houden zich in het dagelijks leven bezig met patiëntenvoorlichting en andere (zorg)taken binnen het Havenziekenhuis. De medewerkers schreven de verhalen in hun vrije tijd en de doktersroman werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van het BE Ruys fonds en een aantal leveranciers.

Hoe kom ik aan het boek?

Het boek wordt uitgedeeld aan patiënten die worden opgenomen in het Havenziekenhuis. Wilt u het boek ook ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van het Havenziekenhuis en download de digitale versie van de roman gratis. U kunt de digitale roman lezen op uw tablet, computer of telefoon. Bent u al lid van de nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar informatie@havenziekenhuis.nl[e-mail]. Voor een origineel exemplaar kunt u terecht in Brasserie Aan de Maas waar u het boek koopt voor € 2,50.