Patiënten kunnen in het Havenziekenhuis rekenen op ‘zorg met aandacht’. Naast goede medische zorg en persoonlijke aandacht willen we onze patiënten een zo aangenaam mogelijk verblijf bieden. Daarom zijn we in 2007 gestart met een grootscheepse renovatie. Het hele Havenziekenhuis wordt onder handen genomen. Inmiddels zijn alle verpleegafdelingen gerenoveerd en zijn we goed op weg met de nieuwe poliklinieken. Gedurende de verbouwingen draait het ziekenhuis op volle toeren door.

Verpleegafdelingen

De nieuwe verpleegafdelingen bevinden zich op de tweede, derde en vierde etage van het Havenziekenhuis. Op iedere etage is de indeling hetzelfde, zodat iedereen snel zijn weg weet te vinden in het ziekenhuis. Een gastvrouw zorgt ervoor dat patiënten en bezoekers goed opgevangen worden. Bij vragen brengt ze hen in contact met de verpleging.

Privacy en rust
De 161 bedden van het Havenziekenhuis liggen op de tweede, derde en vierde etage. De patiëntenkamers zijn een stuk ruimer geworden. De zespersoonskamers zijn verdwenen; er zijn alleen nog één-, twee- en vierpersoonskamers wat de privacy ten goede komt. Vanuit bed heeft het merendeel van de patiënten een prachtig uitzicht over de Maas of het Haringvliet. Bij ieder bed is gratis radio en televisie beschikbaar. Verder is er een zithoekje ingericht op iedere kamer waar familie en vrienden of de patiënt zelf rustig kunnen zitten. De sfeervolle verlichting, luxe gordijnen en kunst aan de muren zorgen voor een rustige en warme sfeer.

Grand café
Op iedere verpleegafdeling is een restaurant in de sfeer van een grand café. In het café, dat van zeven uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds is geopend, kunnen patiënten ’s morgens ontbijten met de krant en een glas jus d’orange op een tijd dat past binnen hun programma. Tussen twaalf en twee uur ’s middags kunnen ze à la minute een warme maaltijd kiezen en ’s avonds staat er net als ’s ochtends een uitgebreid wisselend broodbuffet klaar met diverse soorten brood, zoet en hartig beleg, vers fruit, melk en jus d’orange.
De hele dag is in het grand café een deskundige voedingsassistente aanwezig, die de patiënten helpt met het samenstellen van de maaltijden. Patiënten die er de voorkeur aan geven om op hun kamer te blijven, worden ook goed verzorgd. Zij kunnen de hele dag rekenen op roomservice. Naast eten en drinken kunnen patiënten in het grand café terecht voor hun ontspanning. Er liggen diverse kranten en tijdschriften en patiënten kunnen televisie kijken. Ook staat er de hele dag koffie en thee klaar om familie en vrienden te ontvangen tijdens de ruime bezoekuren van het Havenziekenhuis.

Operatie Verbouwing 2014 – 2015

In 2014-2015 wordt een gedeelte van de begane grond en de 1e verdieping verbouwd. Het ziekenhuis krijgt een nieuwe entree en een nieuwe receptie. Daarnaast krijgen de specialismen Cardiologie, Geriatrie, Neurologie en Urologie een nieuwe polikliniek. Ook wordt de afdeling Intensive Care opgeknapt en uitgebreid.

Wat is er tot nu toe verbouwd?

2007
Opknapbeurt gevel
Stiltecentrum en gebedsruimte
Polikliniek KinderHaven
Verpleegafdeling Geriatrie/Neurologie
Verpleegafdelingen Chirurgie/Orthopedie

2009
Patiënten Service Bureau
Verpleegafdelingen Kort verblijf/Dagbehandeling
Verpleegafdeling Interne Geneeskunde
Polikliniek Interne Geneeskunde
Polikliniek Oogheelkunde

2010
Verpleegafdelingen Cardiologie/Longziekten & Tuberculose
Polikliniek Dermatologie
Polikliniek Kaakchirurgie
Polikliniek KNO (tijdelijk)
Trappenhuis
Liftrenovatie

2011
Spoedeisende Hulp (meer behandelplekken)
Radiologie: nieuwe MRI

2012
Scopiecentrum
Radiologie: nieuwe CT ruimte en apparatuur
Radiologie: nieuw multipurpose systeem voor contrastonderzoeken zoals hartcatheterisaties en maag- en darmonderzoeken
Radiologie: twee nieuwe röntgen kamers
Restaurant ‘Brasserie Aan de Maas’
Cardiologie: twee fietskamers en een pacemaker – researchruimte

2013
Voorbereidingen nieuwe poliklinieken Cardiologie, Urologie, IC/CCU 1e etage
Scopiecentrum
Aanleg sedumdak; groen dak met sedumplantjes op de B.E. Ruyszaal
Nieuw steriel magazijn
Verbouwing Operatiekamer (OK)

2014
Polikliniek Urologie
Polikliniek Cardiologie
Intensive Care en Eerste Hart Hulp
Hoofdingang
Buitenterrein en overkapping