Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

11 april 2014

Aandacht voor Parkinson op Wereld Parkinson Dag. Op Wereld Parkinson Dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson en voor Parkinsonismen. Wereld Parkinson Dag vindt jaarlijks plaats op 11 april, de geboortedatum van dr. James Parkinson. De arts die de verschijnselen van de ziekte van Parkinson het eerst als een samenhangend geheel heeft herkend en beschreven. In Rotterdam en Krimpen wordt er maandelijk aandacht geschonken aan Parkinson en Parkinsonpatiënten in het reizende Parkinsonfcafé. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het reizend Parkinsoncafé plaats op steeds een andere locatie in Rotterdam of Krimpen.

Het Parkinsoncafé Rotterdam/Krimpen is een initiatief van medewerkers van het Havenziekenhuis, Laurens, Zuster Minnaar en ContourdeTwern Krimpen a/d IJssel. Het café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners en familie. Daarnaast geven deskundigen of de bezoekers informatie over diverse thema’s.

Op donderdag 24 april 2014 wordt het Parkinsoncafé gehouden in Antonius IJsselmonde, Groene Tuin 1 te Rotterdam en is beslist ook bedoeld voor mensen uit Krimpen die te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Deze middag vertelt een fysiotherapeut over de mogelijkheden om vallen zoveel mogelijk te voorkomen. De bijeenkomst begint om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis en bij voorkeur opgeven via adrivanwijngaarden@contourdetwern.nl of tel. (0180) 593684.