Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

20 maart 2014

Op vrijdagmiddag 4 april vindt het openingssymposium van het nieuwe Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis plaats bij het Scheepvaart- en Transportcollege aan de Lloydstraat in Rotterdam. Wij bieden u een inspirerend programma van 13.30 tot 17.00 uur en nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het Borstkankercentrum wordt om 17.00 uur officieel geopend door Ronald Koeman en aansluitend vindt een feestelijke borrel plaats. Deelname aan het symposium is kosteloos, accreditatie is aangevraagd en inschrijven kan via deze link. Ook praktijkondersteuners en – assistentes zijn van harte welkom. Zij kunnen zich inschrijven via deze link.

Sinds januari 2014 hebben het Havenziekenhuis en het Erasmus MC hun zorgaanbod voor borstkankerpatiënten gebundeld in het Academisch Borstkankercentrum. Deze samenwerking biedt het beste van beide behandelteams aan borstkankerpatiënten.

Programma openingssymposium

Het openingssymposium is een goede gelegenheid om u te laten informeren over de ontwikkelingen op het gebied van borstkanker, om meer te weten te komen over het nieuwe Borstkankercentrum en om kennis te maken met de specialisten van het Academisch Borstkankercentrum.

Vanaf 13.30 uur zijn er voordrachten over de actuele stand van zaken op het gebied van chirurgie, oncologie, radiotherapie en plastische chirurgie. Graag gaat het nieuwe mammateam ook met u in gesprek met als doel zorg en logistiek voor de borstkankerpatiënt zo goed mogelijk af te stemmen. Hiervoor is een uitgebreid aanbod van rondetafelgesprekken waarvoor u zich van te voren kunt inschrijven via deze link.

Centrale triage

De kern van het nieuwe Borstkankercentrum is: snel en efficiënt waar het kan; inzet van al onze expertise waar nodig. Basiszorg verloopt binnen het Havenziekenhuis volgens een patiëntgericht geolied proces met korte wachttijden. Multidisciplinaire topreferente zorg wordt bij het Erasmus MC geleverd met alle betrokken specialismen dicht om de patiënten heen. Ook het wetenschappelijk onderzoek gericht op de verbetering van borstkankerzorg vindt in het Erasmus MC plaats.

Alle nieuwe borstkankerpatiënten en patiënten met diagnostiek vraagstukken worden centraal besproken in tweewekelijkse multidisciplinaire overleggen.

Huisartsen en patiënten kunnen het nieuwe Borstkankercentrum gemakkelijk bereiken via één centrale ‘ingang’ via telefoonnummer 010 – 703 50 00. Er vindt directe triage plaats waarbij een afspraak wordt gemaakt op locatie Erasmus MC of locatie Havenziekenhuis. U als verwijzer kunt eventueel zelf een voorkeur voor één van beide locaties aangeven.

Meer informatie over het programma vindt u hier en inschrijven kan via deze link. Voor vragen over het symposium kunt u contact opnemen met de organisatie via info@openingabc.nl.

Het Academisch Borstkankercentrum is te bereiken op telefoonnummer
010 – 703 50 00.