Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

5 december 2012

Op vrijdag 30 november 2012 hield de Travel Clinic van het Havenziekenhuis haar jaarlijkse havensymposium, met ditmaal als titel: ‘Hello…Goodbye’ – Komen en gaan op het reizigersspreekuur.

Voor de 25e keer brachten gerenommeerde sprekers uit de medische wereld een boeiend programma voor professionals in de zorg en de reisbranche. Het symposium was een groot succes: meer dan 700 professionals uit de reisadviseringswereld namen dit jaar deel aan deze unieke nascholingsdag.

Er wordt steeds meer gereisd naar steeds verdere landen en de voorlichting aan reizigers wordt steeds complexer. Daardoor wordt de behoefte aan kennisuitwisseling op het gebied van reizigersadvisering en tropische ziekten alsmaar groter. Ieder jaar organiseert de Travel Clinic van het Havenziekenhuis een symposium, om aan deze behoefte te voldoen.

Het grootse, eendaagse symposium werd gehouden in het Beurs World Trade Center in Rotterdam voor huisartsen, artsen, verpleegkundigen van GGD’s, Tropen- en vaccinatiecentra en bedrijfsgezondheidsdiensten.

Dit jaar konden de professionals luisteren naar interessante voordrachten over onder andere tuberculose en reizen, mazelen en reisziekte. Daarnaast werden twee interviews met patiënten gehouden over de ziekten Leptospirose en Rickettsiose die zij hadden doorgemaakt. Nieuwe ontwikkelingen rondom de richtlijnen van Japanse Encefalitis, asplenie en meningokokken kwamen aan bod en daarnaast werd er uitgebreid ingegaan op preventieve maatregelen en middelen tegen muggen. Kortom; de laatste stand van zaken op het gebied van reizigersadvisering en tropische ziekten werden gepresenteerd.

Aan het eind van de dag werd de medische kennis van het publiek getest met een kennisquiz. Er was ditmaal een ludieke prijs voor iedereen: een donatie van alle deelnemers van het Havensymposium aan Unicef in het kader van hun campagne ‘We gaan voor nul’ om kindersterfte terug te dringen.