3 november 2008

Zaterdag 31 mei 2008 was het water van het Boerengat het strijdtoneel van verschillende Rotterdamse bedrijven. Zij bonden met elkaar de strijd aan in het kader van de allereerste Rotterdam Haven Sloepenrace. Deze race werd georganiseerd door de Stichting Sloepenrace Rotterdam en is een initiatief van Junior Chamber International Rotterdam Haven, in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis.
Het was een feestelijk spektakel. De Rotterdamse Waterklerken en medewerkers van AON, Kneppelhout en Korthals Advocaten, KPN, IOB, Anchor Insurance Rotterdam, FMJ-Group BV, het Havenziekenhuis en vele anderen probeerden zaterdag 31 mei zo snel mogelijk een afstand van vierhonderd meter af te leggen. Het team van Smit won. De shantykoren Barend Fox, Havenkoor De Sleeptros en de IJsselmannen brachten met hun zeemansliederen de stemming erin. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van de Nederlandse band Bliss i.s.m. de Rotterdamse funk, soul & discoband Shakyground. De opbrengst van het evenement kwam ten goede aan het Havenziekenhuis, die het geld gebruikt om het patiënteninformatiecentrum te renoveren.