30 september 2011

Borstkankerpatiënten prijzen de goede zorg die in het Havenziekenhuis voor deze ziekte wordt geboden. Het ziekenhuis krijgt daarom van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) weer een roze lintje. Het lintje werd toegekend vanwege de zeer goede kwaliteit van de behandeling van borstkanker. Dit wordt ook onderkend door zorgverzekeraar CZ. Voor hen is het Havenziekenhuis voorkeursaanbieder voor de ‘beste borstkankerzorg’. Daarbij is getoetst aan zowel nationale als internationale normen voor goede borstkankerzorg. Een kenmerk van de beste borstkankerzorg is dat deze naast goed ook snel wordt verleend. Patiënten die van hun huisarts een doorverwijzing krijgen, kunnen binnen drie werkdagen bij de Mammapoli van het Havenziekenhuis terecht en als het echt moet, dezelfde dag nog.
Het aantal borstkankerpatiënten dat zich voor behandeling bij het Havenziekenhuis meldt neemt nog steeds toe. Daarom wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de Mammapoli. Sinds dit jaar is er een splinternieuwe MRI scan en de Mammapoli beschikt over een nieuwe biopsietafel en een digitaal mammografie apparaat.