7 april 2009

Na Geriatrie, Neurologie, Chirurgie en Orthopedie is nu ook de nieuwe verpleegafdeling voor Kort verblijf en Dagbehandeling in gebruik genomen. De verwachting is dat alle verpleegafdelingen binnen een jaar gerenoveerd zijn. Gedurende de verbouwingen draait het ziekenhuis op volle toeren door.

Renovatieplan

De opleveringen maken deel uit van het grote renovatieplan van het Havenziekenhuis, dat tot het jaar 2011 doorloopt. Het karakteristieke gebouw krijgt een ingrijpende facelift en voldoet straks weer helemaal aan de eisen van deze tijd. Het Rotterdamse publiek wordt daar op originele wijze aan herinnerd via het immense geveldoek op de zijkant van het ziekenhuis.

Rustig en ruim

De bedden van de verpleegafdelingen van het Havenziekenhuis komen te liggen op de tweede, derde en vierde verdieping van het huidige gebouw. De patiëntenkamers worden ruimer. Er is gekozen voor rustige basiskleuren met veel glas, planten en kunst. De zespersoonskamers verdwijnen, er komen alleen nog één-, twee-, en vierpersoonskamers. Bij ieder bed komt een flexibele arm met gratis radio en LCD TV.

Grand café

Op iedere afdeling komt in plaats van een dagverblijf een restaurant in de sfeer van een grand café. Dit restaurant is geopend van 07.00 – 21.00 uur. Patiënten kunnen hier ontbijten op een tijdstip dat past in hun dagprogramma. Ook bezoek kan hier terecht voor koffie, thee en water. Er liggen kranten en tijdschriften. Patiënten die in bed moeten blijven, worden ook goed verzorgd. Zij maken gebruik van roomservice.

Het Havenziekenhuis is volop in beweging. Een bijzondere locatie, waar patiënten kunnen rekenen op prima zorg en persoonlijke aandacht van zowel de artsen als het verplegend personeel.