6 december 2010

Op maandag 6 december werd op spectaculaire wijze een nieuwe MRI-scanner in het Havenziekenhuis geplaatst. De scan van 2,5 ton moest met een hijskraan over een gedeelte van het gebouw worden gehesen. Vervolgens werd hij door het dak van de afdeling Radiologie op zijn plek gezet. Voor de veiligheid van patiënten en personeel moest tijdelijk een gedeelte van het terrein afgezet worden.
De komende maand wordt de MRI-scanner verder gemonteerd, getest en vindt de training van de medewerkers plaats. Vanaf begin januari kan er met het nieuwe apparaat worden gewerkt. In diezelfde maand worden ook een nieuwe CT-scan en een multifunctional geplaatst.
De nieuwe ruimte bij de afdeling Radiologie met de nieuwe MRI zijn een belangrijke stap in de renovatie van het Havenziekenhuis, waarmee in 2007 werd gestart. Alle verpleegafdelingen zijn nu vernieuwd evenals een aantal poliklinieken. Het Havenziekenhuis verwacht de renovatie in 2012 af te ronden met compleet vernieuwde poliklinieken op de begane grond en eerste verdieping.