Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

24 januari 2011

Na de installatie en uitvoerig testen heeft de afdeling Radiologie van het Havenziekenhuis op maandag 24 januari de nieuwe MRI-scan in gebruik genomen.

Het spiksplinternieuwe apparaat voldoet aan alle eisen van deze tijd en is een welkome aanvulling op de reeds bestaande diagnostiek, die het Havenziekenhuis biedt. Lya van Die, radioloog: ‘Met de nieuwe MRI-scan kunnen we de weke delen, zoals gewrichten, spieren, pezen, hersenen, wervelkolom en organen in de buik, goed in kaart brengen. Patiënten kunnen over het algemeen snel terecht, net als bij de andere onderzoeken op de afdeling Radiologie.’ Het goed gekwalificeerde Radiologie team verwacht jaarlijks 3.000 onderzoeken uit te voeren met de nieuwe MRI-scan.

Begin december is de MRI-scan geïnstalleerd. Het was een flinke operatie om de scan van 2,5 ton op de juiste plek te krijgen. Via een opening in het dak van de afdeling Radiologie is de MRI-scan met een hijskraan het gebouw in gehesen om op zijn plek te worden gezet. De ruimte waarin het apparaat staat is volledig gerenoveerd.