16 december 2011

Vriendin van het Havenziekenhuis Loes Luca verraste de patiënten op donderdag 15 december met een bezoek. Samen met accordeonist en zanger Pierre van Duijl zong ze Rotterdamse liederen. Het optreden was een groot succes. De patiënten van de afdeling Geriatrie genoten met volle teugen.
De actrice en rasechte Rotterdamse Loes Luca is ‘vriendin’ van het Havenziekenhuis en draagt het ziekenhuis een warm hart toe. Zij komt dan ook regelmatig op bezoek. De ene keer om de medewerkers te verrassen tijdens de dag van de verpleging of tijdens de kerstborrel en de andere keer om de patiënten te vermaken. De zorg voor ouderen is, naast de Tropengeneeskunde één van de speerpunten van dit karakteristieke ziekenhuis aan de Maas.

Warme kleuren

In 2010 is de renovatie van alle verpleegafdelingen afgerond en ook de afdeling Geriatrie is volledig verbouwd. Op de muren van de gang is een rustgevend duinlandschap afgebeeld en ook andere zaken zoals de verlichting op de afdeling en de kleuren van de vloer zijn speciaal afgestemd op de oudere groep patiënten die op deze afdeling opgenomen is. De verpleegafdelingen zijn licht en warm van kleur waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst.

Ketelbinkie

Samen met zanger en accordeonist Pierre van Duijl bracht Loes Luca de huiskamer van de mooie afdeling Geriatrie tot leven. Patiënten komen hier normaal gesproken om te eten, visite te ontvangen of te ontspannen voor de televisie of met een spelletje. Nu werd er gezongen en passeerden bekende Hollandse en Rotterdamse hits zoals Katendrecht, Ketelbinkie en Droomland de revue. De aanwezige patiënten genoten zichtbaar van het live optreden en zongen spontaan mee. Nadat de laatste noten waren gespeeld, werd er nog een toegift gegeven en het optreden van Loes en Pierre eindigde in het personeelsrestaurant van  het Havenziekenhuis.

Stralende ogen

Directeur van het Havenziekenhuis Johan Dorresteijn en voorzitter Vereniging Medische Staf Bianka Mennema zijn Loes Luca en Pierre van Duijl dankbaar voor hun komst. ‘Je ziet de patiënten gewoon helemaal opleven; al die stralende ogen en lachende gezichten. Ze vergeten even dat ze ziek zijn en in het ziekenhuis liggen. Dat is ook precies de reden waarom we in het Havenziekenhuis ‘zorg met aandacht’ zo belangrijk vinden.’