26 juni 2012

Vanaf nu is de Medische kaart voor op reis te koop in de Travel Clinic Havenziekenhuis. De Medische kaart is een vernieuwde uitgebreide versie en een handig hulpmiddel bij het vertalen van medische klachten in het buitenland.

Vol vertrouwen op reis met de Medische kaart

Hoe vertelt u een arts in het buitenland wat u mankeert? Om medische klachten in een andere taal goed uit te leggen biedt de Medische kaart de oplossing. Eén op de twaalf mensen krijgt tijdens een verblijf in het buitenland gezondheidsklachten of een ongeluk en heeft medische hulp nodig. Juist dan wilt u uw buitenlandse arts zo goed mogelijk vertellen wat u voelt en welke klachten u heeft. Deze lokale arts kent uw medische geschiedenis niet en weet niet welke medicijnen u slikt en waar u overgevoelig voor bent. De Medische kaart voor op reis helpt bij het beschrijven en vertalen van uw medische geschiedenis en klachten tijdens vakantie of zakenreis in het buitenland.

Wat is de Medische kaart voor op reis?

De Medische kaart bestaat uit een topvel in uw eigen taal en een ondervel in de taal van het land waar u verblijft. U vult in het Nederlands uw klachten in. Daarna leest de buitenlandse arts uw klachten in zijn of haar moedertaal. Dit kan in spoedeisende situaties van levensbelang zijn. De Medische kaart verbetert communicatie en draagt daarmee bij aan het stellen van de juiste diagnose.

De Medische kaart is bij de Travel Clinic Havenziekenhuis verkrijgbaar in vijf talen: Engels, Frans, Turks, Spaans en Portugees. De kosten zijn € 12,50 per stuk. Vraag ernaar bij de reizigersverpleegkundige of de receptioniste.

www.travelclinic.com