Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

22 november 2010

Vriendin van het Havenziekenhuis Loes Luca verraste patiënten op 19 november met een bezoek aan dit Rotterdamse binnenstadsziekenhuis. Samen met accordeonist en zanger Pierre van Duijl zong ze Rotterdamse liederen; het was een groot succes. De aanleiding voor dit wel heel speciale optreden was de afronding van de renovatie van alle verpleegafdelingen.

De actrice en rasechte Rotterdamse Loes Luca draagt het Havenziekenhuis als vriendin een warm hart toe. De renovatie van alle verpleegafdelingen, een belangrijke mijlpaal in de grootscheepse verbouwing van het Havenziekenhuis, was voor Loes Luca de reden om het Havenziekenhuis een speciaal bezoek te brengen. Ze is erg trots op de nieuw verbouwde verpleegafdelingen en ziet dat het Havenziekenhuis, naast aandacht aan een goede en persoonlijke behandeling, ook zorg besteedt aan een prettige omgeving voor de patiënten.

Bekende hits

Samen met zanger en accordeonist Pierre van Duijl bracht Loes Luca het grand café van de laatst gerenoveerde verpleegafdeling Cardiologie/Longziekten & Tuberculose tot leven. In het café komen patiënten normaal gesproken om te eten, visite te ontvangen of te ontspannen voor de televisie of achter de computer. Nu werd er gezongen en passeerden bekende Hollandse en Rotterdamse hits zoals Katendrecht, Ketelbinkie en Droomland de revue. De aanwezige patiënten genoten zichtbaar van het live optreden en zongen spontaan mee. Nadat de laatste noten waren gespeeld, werd er nog een toegift gegeven in de huiskamer van de afdeling Geriatrie. De patiënten lieten hun avondeten even wachten om mee te zingen en bewegen op de muziek.

Aandacht

Directeur van het Havenziekenhuis Johan Dorresteijn en voorzitter Vereniging Medische Staf Ineke Leenders zijn Loes Luca en Pierre van Duijl erg dankbaar voor hun komst. ‘Je ziet de patiënten gewoon helemaal opleven; al die stralende ogen en lachende gezichten. Ze vergeten even dat ze ziek zijn en in het ziekenhuis liggen. Dat is ook precies de reden waarom we in het Havenziekenhuis ‘zorg met aandacht’ zo belangrijk vinden. En met de komst van de nieuwe verpleegafdelingen komt ‘zorg met aandacht’ nog beter tot zijn recht.’

Operatie verbouwing

Het Havenziekenhuis startte in 2007 met een grootscheepse renovatie: operatie verbouwing. Het karakteristieke gebouw krijgt een ingrijpende facelift om patiënten een zo aangenaam mogelijk verblijf te kunnen bieden. Met de oplevering van de nieuwe verpleegafdelingen is een belangrijke mijlpaal behaald. Er zijn alleen nog één-, twee- en vierpersoonskamers wat de privacy ten goede komt. De 161 bedden van het Havenziekenhuis liggen op de tweede, derde en vierde etage en het merendeel van de patiënten heeft een prachtig uitzicht over het water. Bij ieder bed is gratis radio en televisie beschikbaar en er is een zithoekje waar familie en vrienden of de patiënt zelf rustig kunnen zitten. Bijzonder is het grand café op iedere verpleegafdeling. Het Havenziekenhuis startte dit concept als eerste in Nederland. In het café kunnen patiënten drie keer per dag à la minute hun maaltijd samen stellen. Een deskundige voedingassistente kan hen daarbij helpen. Verder is er in het grand café leesmateriaal, een televisie en internet beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.