Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

3 september 2012

Het Havenziekenhuis bestaat dit jaar 85 jaar. Van oorsprong hét ziekenhuis voor Tropen- en Reizigersgeneeskunde, maar sinds vele jaren ook een algemeen ziekenhuis en gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Op donderdag 18 oktober bestaat het Havenziekenhuis precies 85 jaar en dat wordt in de maanden september en oktober en op de dag zelf uitgebreid gevierd. In diezelfde periode worden de bezoekuren van het Havenziekenhuis uitgebreid.

Goede zorg mét persoonlijke aandacht

Dat het Havenziekenhuis vroeger een hotel was kun je nog steeds merken aan de gastvrijheid en de prettige persoonlijke sfeer die je in het ziekenhuis aantreft. Goede zorg mét aandacht staat centraal in de zorg die het Havenziekenhuis haar patiënten biedt. Vanaf 6 september breidt het ziekenhuis haar bezoekuren uit. Bezoekers kunnen nu dagelijks terecht tussen 15.00 en 20.00 uur.

Rust bewaren

Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen voortaan bezoek ontvangen van 15.00 tot 20.00 uur. Daarmee komt het Havenziekenhuis zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen en behoeften van de patiënten en hun bezoekers. Keuzevrijheid in de bezoektijden hoort daarbij. Dat die vrijheid niet ten koste kan gaan van de zorg, spreekt voor zich. Onderzoeken, behandeling en verpleging hebben altijd voorrang. Elke patiënt kan maximaal twee bezoekers tegelijkertijd ontvangen, vanwege de rust voor de patiënt, kamergenoten en de afdeling. Op bepaalde afdelingen gelden andere bezoektijden. Op de Hartbewaking en de Intensive Care zijn de bezoektijden 11.00 – 13.00 uur en van 15.00 – 20.00 uur.

Dagelijkse zorg

Waar mogelijk kunnen familie en bezoekers soms ook ondersteunen bij bijvoorbeeld dagelijkse zorg. Er is meer gelegenheid om met familie te overleggen. Als patiënten de doorlopende bezoektijden juist vermoeiend of minder wenselijk vinden, dan wordt dat natuurlijk afgestemd met de zorgverleners en de bezoekers. Er is voor het bezoek ook gelegenheid om te verblijven in de grand café’s op elke verpleegafdeling en het vernieuwde restaurant van het Havenziekenhuis dat op 6 september geopend wordt. Het uitzicht vanaf het dakterras bij het restaurant op de Maas en de Rotterdamse bruggen is overigens zeer de moeite waard.

Verwenweek voor patiënten

In de week van 8 tot 14 oktober wordt het 85-jarig bestaan van het Havenziekenhuis gevierd met de patiënten. Dan wordt er een patiëntenverwenweek gehouden met activiteiten die variëren van optredens, een filmavond, muzikale bijeenkomsten tot een speciale voorstelling van Joris Lutz voor onze allerkleinste patiëntjes.