7 november 2013

Op maandag 18 november en maandag 9 december organiseert het Havenziekenhuis een informatieavond over het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Darmkanker komt veel voor, met name bij mensen ouder dan 50 jaar. Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Begin september is de proef van het bevolkingsonderzoek naar darmkanker van start gegaan in onze regio en de landelijke start van het bevolkingsonderzoek volgt stapsgewijs in januari 2014. Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis werken samen mee aan de pilot. De betrokken maag-darm-en lever-artsen van het Erasmus MC en het splinternieuwe Scopiecentrum van het Havenziekenhuis zijn getoetst en voldoen aan de toelatingseisen van het bevolkingsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de pagina Bevolkingsonderzoek darmkanker in het Havenziekenhuis.