27 mei 2009

Sinds deze maand kunnen patiënten een krant op bed ontvangen. Ook is er extra persoonlijke verzorging mogelijk.

Het Havenziekenhuis heeft persoonlijke aandacht hoog in haar vaandel staan. Daar hoort een krant bij, zodat patiënten in bed over het laatste nieuws kunnen lezen. Vrijwilligers van het Havenziekenhuis lopen nu iedere ochtend een ronde om opgenomen patiënten de    Metro aan te bieden.

Jacqueline van den Bergh, coördinator van het Patiënten Service Bureau, heeft deze service samen met de vrijwilligers opgezet. Jacqueline: “De patiënten reageren erg enthousiast. Ze willen het krantje graag hebben. Zo blijven ze op de hoogte van de ontwikkelingen buiten het ziekenhuis.”

Naast deze service, kunnen patiënten ook extra aandacht voor hun persoonlijke verzorging krijgen. Want als je er goed verzorgd uitziet, voel je je een stukje beter. De service wordt vooralsnog alleen op de afdeling Geriatrie aangeboden. Patiënten liggen daar gemiddeld dertien dagen. Veel van de vrouwelijke gasten willen dan bijvoorbeeld wat extra aandacht voor hun kapsel. Ook de heren worden niet vergeten; knippen en scheren hoort er gewoon bij. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een manicure.

De vrijwilligers van het Havenziekenhuis bieden begeleiding, opvang en extra service aan patiënten en hun naasten. Daarmee helpen zij het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. In het totale pakket van zorg oogt hun bijdrage wellicht klein, maar is hun inzet voor patiënten van grote betekenis. Zo doen vrijwilligers een boodschap in het winkeltje, maken zij fruit schoon of verzorgen zij de bloemen. Nu brengen zij dus ook de krant rond of verwennen zij patiënten met extra zorg voor hun uiterlijk.