15 oktober 2009

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft het Havenziekenhuis geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij knie- en heupoperaties, liesbreuken en meniscusoperaties. Daarmee onderscheidt het Havenziekenhuis zich op kwaliteit van andere ziekenhuizen.

Amé van den Boom, directeur van Zilveren Kruis Achmea; ‘Het Havenziekenhuis scoort onder meer goed op aspecten als: snelle toegangstijd, het voor- en natraject voor een patiënt, patiëntveiligheid, de operatietechnieken en het beperkte aantal heroperaties. Op basis hiervan is het Havenziekenhuis geselecteerd als één van de voorkeursaanbieders in de regio Rotterdam Rijnmond. Patiënten die voor het Havenziekenhuis kiezen wanneer zij een knie- of heupoperatie, liesbreuk of meniscus operatie moeten ondergaan, krijgen van ons de 155 euro Verplicht Eigen Risico terug’.

Zilveren Kruis Achmea werkt voor een aantal behandelingen met voorkeursziekenhuizen om de kwaliteit te stimuleren en de verzekerden bewust te maken van hun keuzevrijheid. Door verzekerden vrij te stellen van het Verplicht Eigen Risico als zij de afdeling Zorgbemiddeling inschakelen, stimuleert Zilveren Kruis Achmea patiënten om te kiezen voor ziekenhuizen die hebben bewezen goede zorg te leveren. Daarnaast prikkelt het andere ziekenhuizen hun – goede – kwaliteit nog beter te maken.

Het Havenziekenhuis ziet het feit dat zij als voorkeursziekenhuis is geselecteerd, als een bevestiging voor haar inzet voor goede zorg en persoonlijke aandacht. Het predikaat voorkeursziekenhuis wordt voor een jaar toegekend, met de mogelijkheid van verlenging.

Patiënten die zich willen laten opereren in het Havenziekenhuis aan hun knie, meniscus, heup of liesbreuk kunnen contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis Achmea. Daarbij is een verwijzing van de huisarts nodig.