7 mei 2012

Op donderdag 3 mei organiseerde de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis haar jaarlijkse Vriendendag. Tijdens deze dag werden niet alleen de donateurs, maar ook de vrijwilligers van het Havenziekenhuis eens goed in het zonnetje gezet. Voorzitter Ben Vree overhandigde een cheque van 2.000 euro aan het Havenziekenhuis. Ook was er een bijzondere gift van de Stichting Dada voor kinderpolikliniek KinderHaven.

De Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis zorgt er al sinds 1977 voor dat donateurs een bijdrage kunnen doen aan het ziekenhuis. Van deze bijdrages worden bijzondere uitgaven gedaan. Zo heeft de Stichting onder andere het patiëntenvervoer met elektrische haventaxi De Sleeptros van en naar de Havenziekenhuis-locaties op het Haringvliet en het metrostation Oostplein gefinancierd.

Ruim 100 vrienden werden verwelkomd door Johan Dorresteijn, directeur van het Havenziekenhuis, en Ben Vree, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis. Hierna volgde een reis door de tijd over de geschiedenis van het ziekenhuis en een presentatie over het ‘senior friendly hospital’ dat het Havenziekenhuis wil zijn. Een bijzonder moment was de overhandiging van een grote pallet met kinderspeelgoed aan KinderHaven, de speciale polikliniek van het Havenziekenhuis voor kinderen met astma, allergie, eczeem of neurologische problemen. De Stichting Dada zamelt geld in voor projecten die het verblijf van een kind in het ziekenhuis aangenamer maken en overhandigde een indrukwekkend grote pallet met kinderspeelgoed aan medewerkers van KinderHaven.

Een speciaal optreden was er van het Havenkoor ‘de Sleeptros’. Na een aantal enthousiast meegezongen zeemansliederen hebben zij ook dit jaar weer een cheque overhandigd aan de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis met een totaalbedrag van  2.000 euro. De Vriendendag werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door de firma HES Beheer,  beheersmaatschappij voor logistieke diensten in de haven.