Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

6 juli 2009

Op verpleegafdelingen Chirurgie en Orthopedie hoeven patiënten zich niet te vervelen. Sinds vorige week beschikken de afdelingen over 16 Nintendo DS spelcomputers. De patiënten kunnen voortaan naar hartelust gamen tijdens hun verblijf. De spelcomputers zijn geschonken door Havenkoor de Sleeptros.

Afgelopen maandag op 29 juni kreeg Rens Treijtel de eerste Nintendo DS in zijn handen. Hij was bij verrast met de extra service van het Havenziekenhuis. Hij houdt ervan om spellen te doen en vindt het hartstikke leuk dat dit vanuit bed kan.

Op de onlangs gerenoveerde afdelingen Chirurgie en Orthopedie liggen regelmatig patiënten die aan bed gebonden zijn. Bijvoorbeeld vanwege een knie- of heupoperatie of een medicijnkuur voor hun darmen. Voor hun is de spelcomputer een welkome afleiding. Uiteraard kunnen ook patiënten, die niet aan bed gebonden zijn, de games gebruiken.

De afdeling heeft verschillende spelletjes bij de Nintendo’s gekregen. Patiënten kunnen onder meer hun geheugen trainen of als atletisch videopersonage deelnemen aan de Olympische Spelen. Er is voor ieder wat wils.