Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

12 februari 2014

Dermatologe Suzanne Pasmans, onder andere werkzaam bij KinderHaven, is genomineerd voor de titel Mednet Toparts 2014. Prof. dr. Pasmans heeft zich gespecialiseerd in Kinderdermatologie en wordt door collega’s geprezen als een deskundige en collegiale arts. Zij stelt het kind en zijn ouders altijd centraal en versterkt met behulp van moderne communicatietechnieken het zelfmanagement van patiënten. Mednet maakte in woord en beeld een portret van dr. Pasmans.

De gedrevenheid van dr. Pasmans uit zich onder andere in het digitale Huidhuis (www.huidhuis.nl). Een collega zegt daarover: ‘De kinderdermatologie krijgt daarmee een nieuwe start met nieuwe vleugels. Het Huidhuis trekt inmiddels dagelijks veel bezoekers. De vernieuwende wijze waarop ze haar vak uitoefent, zorgt er voor dat ze inmiddels een leidende rol vervult.’

Op vrijdag 7 februari opende kinderdermatoloog dr. Pasmans samen met een aantal patiëntjes het Huidhuis. Het Huidhuis is een uniek online platform voor kinderen, ouders en artsen waar alles te vinden is over huidziekten. Het Huidhuis verbindt patiënten en professionele zorgverleners met elkaar en biedt patiënten en hun ouders de gelegenheid zelf hun aandoening te managen. Pasmans opende het Huidhuis na afloop van haar oratie, de lezing waarmee ze het ambt van hoogleraar Kinderdermatologie officieel aanvaardt. De oratie van Suzanne Pasmans is, voor zover bekend, de eerste waarin kinderen een hoofdrol spelen.

Meer informatie over dr. Pasmans en haar nominatie voor Mednet Toparts is te vinden via de site van Mednet. Ook kunnen collega medisch specialisten hier hun stem uitbrengen.