Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

31 januari 2013

Mammacongres_praktijkassistentes

V.l.n.r.: Anja Sparreboom, (verpleegkundig specialist mammacare), Ingrid Sendar (transferverpleegkundige) en Liesbeth van Wingerde (mamacare verpleegkundige)

Op 29 januari organiseerde het Havenziekenhuis in Rotterdam voor het eerst een mammacongres speciaal voor praktijkassistentes. ‘De behandeling van borstkanker’ was het thema van de avond. Onderwerpen als de diagnostiek van het mammacarcinoom, chirurgische behandeling van borstkanker en de Mammapoli passeerden de revue en de 45 deelnemers wisselden hun ervaringen volop uit tijdens de bijeenkomst.

Het aantal borstkankerpatiënten blijft nog altijd toenemen, ook huisartsen en assistentes krijgen hier veel mee te maken. Praktijkassistentes krijgen regelmatig vragen van patiënten over borstkanker, vooral over praktische zaken. Zij zijn vaak degene die de patiënt te woord staan na een verwijzing door het bevolkingsonderzoek en krijgen dan direct veel vragen. “Waar moet ik nu heen? Wat zijn de stappen in het behandelproces?, Waar moet ik rekening mee houden en hoe voel ik me dan? ‘

Het mamacongres werd georganiseerd om de praktijkassistentes bij te praten in de snel groeiende informatiestroom over borstkanker en de manier van werken in het Havenziekenhuis.