Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

31 januari 2014

Wij hechten veel waarde aan goede samenwerking met de eerste lijn. Al lange tijd worden daarom bijscholingen voor huisartsen georganiseerd. In aanvulling hierop wordt dit jaar een serie bijscholingen georganiseerd die interessant zijn voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en doktersassistenten. Op dinsdag 25 februari wordt de eerstvolgende bijscholing georganiseerd met als onderwerp Longziekten: astma en allergie.

Deze bijeenkomsten worden inhoudelijk verzorgd door verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen van het Havenziekenhuis. De bijscholing op 25 februari duurt van 14.00 – 16.30 uur en is geaccrediteerd voor twee uur. De nascholing is gericht op de dagelijkse praktijk en behandelt een aantal casuïstiek leerdoelen:

  • Allergische rhinitis: pathofysiologie en therapie
  • Allergisch astma: pathofysiologie en therapie
  • Saneren: adviezen geven
  • Immunotherapie bij allergie (pollen en huisstofmijt) : voor wie en hoe

Spreker op deze scholing is Sandy de Bruin, verpleegkundig specialist longziekten. Indien u vooraf een inhoudelijke vraag wilt stellen over dit onderwerp, dan kan dat via het volgende mailadres: sandy.de.bruin@havenziekenhuis.nl. De vraag wordt dan tijdens de bijeenkomst behandelt.

Aanmelden

U kunt zich vóór 24 februari aanmelden bij M. Delhaas via mail (m.delhaas@havenziekenhuis.nl) of telefoon (010-4043335). Wij hopen u op 25 februari te ontmoeten.