20 september 2012

De ene keer komt iedereen tegelijk op bezoek bij een patiënt en op andere momenten komt er niemand. Iedereen bellen of mailen om het bezoek te regelen is vaak een hoop werk. Met de Ziekenhuisplanner kunt u via internet samen met familie, vrienden en kennissen ziekenhuisbezoeken inplannen via een handige agenda. Goed om te weten, zeker nu het Havenziekenhuis sinds september ruimere bezoektijden heeft. Bezoekers kunnen nu tussen 15.00 en 20.00 uur terecht bij patiënten.

Hoe werkt het?

De partner, zoon, dochter of andere ‘hoofdbezoeker’ maakt een account aan op www.ziekenhuisplanner.nl. Hij of zij vult alle gegevens van de patiënt in; naam, ziekenhuis, afdeling, kamernummer, bezoektijden. Daarna worden familie, vrienden en kennissen uitgenodigd via mail. Alle deelnemers aan de groep kunnen na registratie de agenda en het dagboek gebruiken.

Agenda en dagboek

In het Havenziekenhuis mogen niet meer dan twee mensen tegelijk op bezoek komen. Anders wordt het snel te druk voor de patiënt en kamergenoten. In de agenda kan iedereen meteen zien, wie wanneer op bezoek gaat. Zo kunnen bezoekers samen het bezoek spreiden. Heeft de patiënt geen toegang tot internet, dan de agenda voor hem/haar geprint worden. De dagboekfunctie kan gebruikt worden om berichten te plaatsen en op berichten te reageren. Zo kan het bezoek elkaar op de hoogte houden van het wel en wee van de patiënt.

Gratis en veilig

Gebruik maken van de ziekenhuisplanner is gratis. Als een account drie maanden niet wordt gebruikt, wordt deze verwijderd. Uitgenodigden krijgen een e-mail waarin zij hun uitnodiging moeten bevestigen. Zij krijgen alleen toegang tot de patiënt voor wie ze zijn uitgenodigd en moeten inloggen met een zelf gekozen wachtwoord. Gegevens worden versleuteld en via een beveiligde verbinding verzonden, zodat privacy verzekerd is. Alles wat op de ziekenhuisplanner geplaatst wordt, kan door de gebruiker weer worden verwijderd.