7 september 2011

Op maandag 29 augustus ging polikliniek KinderHaven van het Havenziekenhuis van start met de allergieweek. Zowel patiënten als hun ouders en professionals bezochten workshops en presentaties over verschillende onderwerpen die met allergie bij kinderen te maken hebben. Op woensdagmiddag 31 augustus was er een les van de eczeemschool van dr. Oranje en om 15.00 uur barstte het kinderfeest los. De kinderen lieten gasballonnen op vanaf het pas vernieuwde KinderHaven balkon en konden naar hartelust knutselen, klimmen, schilderen en tafelvoetballen. De allergieweek en het feest waren een groot succes. Hoewel KinderHaven indertijd gestart is als een project heeft de speciale kinderpoli voor eczeem, allergie, astma en neurologische aandoeningen en het samenwerkingsverband met het Erasmus MC haar bestaansrecht al snel bewezen. Steeds meer patiënten weten de weg naar KinderHaven te vinden en waarderen vooral de multidisciplinaire aanpak en de laagdrempelige kindvriendelijke  sfeer bij deze bijzonder polikliniek van het Havenziekenhuis.