7 november 2013

Zorg van academische kwaliteit die past bij het Erasmus MC. Persoonlijke aandacht in een kleinschalige, toegankelijke omgeving die hoort bij het Havenziekenhuis Rotterdam. Die mix kunnen patiënten verwachten die het Academisch Darmcentrum van het Havenziekenhuis en het Erasmus MC bezoeken. Dit samenwerkingsverband is er voor patiënten met darmproblemen in brede zin. Te denken valt aan darmkanker, de ziekte van Crohn, ontsteking van de dikke darm, fistel en  incontinentie. Steekwoorden: korte wachttijden, snelle doorlooptijd en een efficiënt en effectief zorgproces. Maar ook: wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld via beeldregistratie van operaties.

Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis zijn ook door het RIVM aangewezen als screeningpilot voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Het Academisch Darmcentrum behandelt de patiënten waarbij dat nodig is. In september ontvingen 2.500 inwoners uit de regio Rotterdam/Barendrecht een uitnodiging voor deelname.

Meer info: www.academischdarmcentrum.nl, e-mail academischdarmcentrum@havenziekenhuis.nl, of telefonisch 010 – 404 34 30.