Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

7 april 2014

Op vrijdag 4 april 2014 werd het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis geopend door Ronald en Bartina Koeman. Het symposium dat aan de officiële opening vooraf ging maakte veel indruk op het publiek en menigeen werd geraakt door de persoonlijke verhalen van ex-patiëntes.

Ruim 250 gasten bezochten het symposium op de 13e verdieping van het Scheepvaart en Transportcollege, met spectaculair uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Na presentaties van de medisch specialisten over diagnose, behandeling en het wetenschappelijk onderzoek van het Academisch Borstkankercentrum was het woord aan de patiënten zelf. Zij werden geïnterviewd over hun ervaringen met borstkanker en de behandeling. Een van hen was Nicky Westerhof die haar borsten op 22-jarige leeftijd preventief liet verwijderen, vanwege een erfelijke belasting met borstkanker. Zij schreef het boek ‘dansen op een zijden draad’ en vertelde dat geen enkele vrouw in haar familie ouder dan 50 jaar is geworden. Gelijktijdig met de interviews vonden rondetafelsessies plaats in andere ruimtes over diverse onderwerpen.

Rond 17.00 uur was het tijd voor de opening. Bartina Koeman vertelde hoe borstkanker haar leven veranderd heeft en ook Ronald Koeman kan in de harde voetbalwereld beter relativeren sinds de ziekte van zijn vrouw. Onder grote aandacht van de media onthulden zij samen een doek met het beeldmerk en het thema van het Academisch Borstkankercentrum: topzorg met persoonlijke aandacht. De middag werd afgesloten met een borrel.

Chirurg Jet van Dam werkt bij de Havenziekenhuis-locatie van het Academisch Borstkankercentrum. ‘ Ik ben erg trots op ons nieuwe centrum. Patiënten met alle soorten borstkanker kunnen er terecht en rekenen op uitstekende zorg. Goed, snel en efficiënt waar het kan en met de inzet van alle mogelijke expertise waar het nodig is.’