Naar nieuwsoverzicht

Dit bericht komt uit ons nieuwsarchief.
Hierdoor kunnen sommige gegevens verouderd zijn.

17 december 2013

Vanaf januari bundelen het Havenziekenhuis en het Erasmus MC hun zorgaanbod voor borstkankerpatiënten. De ziekenhuizen starten dan met een gezamenlijk Borstkankercentrum.
Huisartsen en patiënten kunnen het nieuwe Borstkankercentrum gemakkelijk bereiken via één centrale ‘ingang’: het telefoonnummer 010 – 703 50 00 is daarvoor aangevraagd. Daar vindt meteen de triage plaats en patiënten worden rechtstreeks doorverbonden met de juiste medewerker. Wat zijn de voordelen?

Chirurg Jet van Dam werkt bij het nieuwe centrum op de Havenziekenhuis-locatie. ‘De samenwerking biedt aan borstkankerpatiënten het beste van beide behandelteams. Basiszorg verloopt binnen het Havenziekenhuis volgens een patiëntgericht geolied proces met korte wachttijden. Multidisciplinaire topreferente zorg wordt bij het Erasmus MC geleverd met alle betrokken specialismen dicht om die patiënten heen bij wie dit een voorwaarde is. Dát is de kern van ons centrum: één centrale ingang; snel en efficiënt waar het kan; inzet van al onze expertise waar nodig. Alle nieuwe borstkankerpatiënten en patiënten met diagnostiek vraagstukken worden centraal besproken in tweewekelijkse multidisciplinaire overleggen.’

Het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis gaat in januari van start en op vrijdagmiddag 4 april is er een openingssymposium waarbij we ons hele team en onze werkwijze graag presenteren. Wij nodigen u er hierbij alvast voor uit en accreditatie is aangevraagd. De officiële uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt binnenkort.

Het nieuwe Borstkankercentrum is te bereiken op telefoonnummer 010 – 703 50 00.